EEN INSPIRERENDE OMGEVING
VERRASSEND VEELZIJDIG
MET VERSCHILLENDE STIJLVOLLE RUIMTES
VOORZIEN VAN ALLE COMFORT
DORPSWEG 187
3738 CD MAARTENSDIJK
INFO@BUITENPLAATS-RUSTENHOVEN.NL
06 - 53 78 02 81
RUST, RUIMTE EN NATUUR
IN COMBINATIE
MET EEUWENOUDE
GESCHIEDENIS

EEN RIJKE GESCHIEDENIS

Waar de bossen van Bilthoven en Lage Vuursche overgaan in akkers en weilanden ligt het dorp Maartensdijk. Een dorp dat zich kenmerkt door uitgestrekte boerderijen, rijke boerenhoeves en beschermde natuur gebieden. Maartensdijk ligt op het raakvlak van het Vechtplassengebied, ‘t Gooi en de Utrechtse Heuvelrug.

De van oorsprong 18e eeuwse buitenplaats Rustenhoven biedt volop privacy en rust, die voor de randstad uniek is. Achter de statige charmante gevels treft men een huis aan dat qua allure en sfeer, het gevoel van het Franse landleven oproept.

De zonnige ruime kamers zijn gesitueerd rond een monumentale ontvangsthal met een gebalustreerde vide en glas-in-lood koepel. De veranda, zonrijke besloten tuin en park met eeuwenoude bomen en waterpartij ademen de sfeer van romantiek, ruimte en rust. De tennisbaan ligt fraai besloten tussen het historisch groen.

Johan Swaving was schout van Maartensdijk van 1715 tot 1759 en liet omstreeks 1757 “Rustenhoven” bouwen om er van zijn rust te genieten. Het voorste 18de eeuwse deel van het huis – bestaande uit twee beuken met twee parallel gelegen zadeldaken – werd gebouwd in mengeling van het Hollands classicisme en de Louis XV-stijl. Het daarachter gelegen middenstuk stamt uit het begin van de 19de eeuw, terwijl de verbouwingen in de jaren twintig van de vorige eeuw en kort na de WO II het achtergedeelte gestalte gaven.

Meer informatie over de geschiedenis is te HIER te vinden